NYE UTTAKSKRITERIER 2018/19

Postet av Norges Fekteforbund den 25. Jun 2018

Teknisk Komité har vedtatt nye uttakskriterier for sesongen 2018/19. Kriteriene gjelder for uttak til internasjonale mesterskap, til verdenscupstevner og til kvalifisering for landslagsgruppene. 

Uttakskriteriene er publisert under menypunktet "TOPPIDRETT". Under dette menypunktet finnes også annen relevant informasjon for både klubbene og for de aktive fekterne.

MER UTFYLLENDE INFORMASJON
Inkludert i uttakskriteriene er det nå samlet mer relevant informasjon. Dette for å gjøre det enklere å se hva som ligger til grunn for uttakene. 

Spørsmål kan rettes til Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki.FEKTINGEN BETALTE UTDANNELSEN

Postet av Norges Fekteforbund den 22. Jun 2018

Caroline Piasecka arbeider i dag som Business Development Manager i Viasat Norway. Hun holder fektingen vedlike som aktivt medlem i Bygdø Fekteklubb. I perioden 2010 til 2014 studerte hun økonomi ved Ohio State University i USA med idrettsstipend.

Caroline hadde tidligere flere gode plasseringer i juniorverdenscupen. Blant annet bronsemedaljer fra Bratislava og Helsinki i 2008. Under studiene ble hun NCAA Champion (Amerikansk collegemesterskap) med sitt lag i 2012. Etter studiene ble hun norgesmester og kongepokalvinner i 2015 og 2017.

GRATIS UTDANNELSE OG MYE FEKTNG
Studier i USA med fektestipend gir mulighet  til å trene på et profesjonelt nivå, samt en annerledes studietid med tilnærmet gratis utdannelse.

LES MER OM CAROLINES ERFARINGER OG HENNES RÅD OG TIPS OM HVORDAN MAN SKAL GÅ FREM OM MAN ØNSKER Å SØKE IDRETTSSTIPEND I USA.REGIONAL TRENINGSSAMLING I MIDT-NORGE

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Jun 2018

(FOTO: Kristiansund FK: Alle deltakerne fikk diplom for deltakelsen på den avsluttende treningskonkurransen)

Den andre regionale treningssamlingen i Midt-Norge gikk av stabelen i Trondheim 16. og 17. juni. Samlingen ble arrangert av Tordenskiold Fekteklubb i samarbeid med Norges Fekteforbund.

25 fektere, både jenter og gutter fra Kristiansund FK og Tordenskiold deltok på totalt fire tøffe treningsøkter. Treningen ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder Bartosz Piasecki og Adele Karoblyte fra arrangørklubben. 

TO DAGLIGE TRENINGSØKTER
På lørdagen var det mest fokus på teknisk trening. Fekterne trente både beinarbeid og gjennomgikk tekniske øvelser i par. Dessuten ble det gjennomført ute-trening med trappeløp og diverse basisøvelser. 

Søndagens fokus var kamptrening. Det ble gjennomført to ulike konkurranser. Én ett-støts-konkurranse og en "vanlig" konkurranse med puljerunde og utslagning.

GOD STEMNING
I tillegg til treningen, ble det arrangert et hyggelig fellesmåltid utendørs på lørdagen kveld.

Fekteforbundet håper at treningssamlingen både ga inspirasjon og nyttige tips til øvelser som kan benyttes på klubbtreningene. Den gode stemningen på samlingen viser at tiltaket også stimulerer samholdet og miljøet på tvers av fekteklubbene i regionen. 

Neste regionale treningssamling i Midt-Norge blir arrangert i Kristiansund i august. 

Takk til de frivillige i Tordenskiold Fekteklubb for et flott arrangement! Også takk til fekterne for god innsats og godt humør!
FEKTING PÅ BISLETT STADION

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Jun 2018


Norges Fekteforbund deltok på GJENSIDIGE GAMES på Bislett Stadion lørdag 16. juni. Dette ga mulighet til å synliggjøre fekting for nærmere 1 000 barn og voksne.

GJENSIDIGE GAMES er et arrangement for Gjensidigeansatte og deres familier. Det deltok både personer bosatt i østlandsområdet, og tilreisende fra andre steder i Norge. Hensikten er å bygge intern stolthet, og samtidig presentere særforbundene og de idrettene Gjensidige har et sponsorsamarbeid med.

Dette ble et stort og vellykket arrangement. I tillegg til det sportslige, underholdt kjente musikere på en stor scene. Alt ble filmet og kommentert direkte på storskjerm. Dessuten ble det servert mat og drikke.

FEKTING POPULÆRT
Fekteforbundet var ett av 20 særforbund som deltok. Vår stand var godt besøkt gjennom hele dagen. Vi distribuerte informasjon om fekting generelt, og om de norske fekteklubbene. Ikke minst ga vi et stort antall barn og voksne muligheten til å forsøke å fekte. Enten med utstyr beregnet for kårdelek, eller i fullt fekteutstyr med elektrisk støtmarkering.

STORT POTENSIALE
Dette var veldig populært, og svært mange kunne tenke seg å prøve ut fekting i en klubb om det tilbys nybegynnerkurs. Dette gjelder trolig flere enn Gjensidigeansatte.
Vi vil derfor anbefale alle klubbene å sette opp kurs etter sommerferien. Husk å sørge for å gjøre tilbudet kjent i klubbens nedslagsfelt. En velutprøvd metode er for eksempel å distribuere informasjonen på skolene ved skolestart.

Fekteforbundet takker Bygdø FK for lån av utstyr, og for god bistand på standen. Av- og påkledning, og håndtering køen av interesserte som ville prøve å fekte, hadde ikke vært mulig uten velvillig hjelp fra juniorfekterne og fekterener Samuil Kaminski!

Også stor takk til Gjensidige for et godt sponsorsamarbeid, og for muligheten til å delta på Gjensidige Games!AVSLUTTET ARBEIDSUKEN MED IDRETTSPRESIDENTEN

Postet av Norges Fekteforbund den 8. Jun 2018

Elias Draugedalen med Idrettspresident, Tom Tvedt

Elias Draugedalen er 14 år og går på Wang Ung i Tønsberg. I 9. klasse har elevene arbeidsuke. Elias har jobbet på forbundskontoret til Norges Fekteforbund i Idrettens Hus på Ullevål Stadion i Oslo. Her er Elias sin oppsummering av uken:

I arbeidsuken min fikk jeg jobb i Norges Fekteforbund. Her jobber Claes Bendiksen som generalsekretær. Bartosz Piasecki er Fekteforbundets sportslige leder ved siden av å arbeide som lærer på Wang. Jeg har fått prøve meg på både praktiske og skriftlige oppgaver. Tusen takk for en spennende uke Claes og Bartosz!

På mandag morgen tok Claes meg i mot for å hilse på de som jobber i resepsjonen i Idrettens Hus. Jeg fikk et eget adgangskort så jeg kunne gå inn og ut som jeg ville. Deretter fikk jeg se Fekteforbundets kontor, hvor jeg fikk min egen kontorpult.

Fekteforbundet deler kontor med de som jobber i Bueskytter-, Casting, Hundekjøring- samt Vannski- og Wakebordforbundet. De var hyggelige, og jeg ble også kjent med dem i løpet av uken. 

VARIERTE ARBEIDSOPPGAVER
På mandagen hjalp jeg først Claes med å skrive, og publisere en nyhetssak om Malmö International på fekteforbundets nettside. Det var ekstra artig fordi det var Bartosz Piasecki som vant for sjette gang.

Claes hadde laget en oversikt over arbeidsoppgaver jeg kunne hjelpe til med i løpet av uken. Når vi gikk igjennom denne, ble vi enige om at jeg startet med den obligatoriske ryddejobben som alle har i arbeidsuken.

Da jeg ryddet i kjellerboden til Fekteforbundet fant jeg morsomme og spennende antikviteter helt tilbake fra 1950-tallet. Det var en overraskende slitsom oppgave som tok på både ryggen og kreftene, men det var verdt å få det unna. Etter dette visste jeg at jeg nesten bare hadde morsomme oppgaver igjen for resten av uka.

På tirsdagen sendte jeg blant annet ut diplomer til alle klubbene som hadde med deltagere i Ungdomsserien, men som ikke hadde vært tilstede på avslutningen etter det siste stevnet på Nøtterøy der diplomene ble utdelt.  Sammen med diplomene sendte jeg et følgebrev som jeg hadde skrevet sammen med Claes. Her takket vi alle som hadde bidratt, og ba klubbene om å dele ut diplomene til fekterne. Jeg var også med å hentet en medalje som hadde vært til gravering. Da fikk jeg hilse på de som hjelper Fekteforbundet med dette. 

Senere tok Claes med meg på en runde på Idrettens Hus. På denne runden fikk jeg møte flere av de han arbeider med innenfor økonomi og regnskap, samt generalsekretærer i andre særforbund. Blant annet hadde jeg en prat med de som jobber i både Bryte- og Bokseforbundet. Vi fant ut at idrettene våre har mye til felles. 

ENKLERE ENN FORVENTET
På onsdag fikk jeg en skikkelig kontoroppgave. Jeg skulle finne ut om fekteklubbene hadde betalt lisenser for alle de aktive medlemmene sine. Først så regnet jeg ut hvor mange lisenser de skulle ha, basert på medlemstall for hver aldergruppe. Så ganget jeg ut hvor mye dette ble i kroner. Deretter gjennomgikk jeg en oversikt over alle bankinnbetalingene som klubbene hadde gjort for lisenskjøp for å finne differansen. 

I begynnelsen var jeg litt nervøs for en slik oppgave, men jeg ble overrasket hvor enkelt det var når jeg fikk det forklart og hvordan jeg kunne bruke Excel i utregningene. Det var også spennende fordi jeg fikk prøvd meg på en ordentlig kontorjobb. Jeg trodde egentlig jobben skulle være mye vanskeligere på grunn av at folk nok må utdanne seg til å gjøre akkurat dette her. 

På onsdag sneik vi oss også via mange ganger og låste dører ut på fotballbanen på Ullevål. Her var det mange som arbeidet med å gjøre alt klart til landskampen mot Panama.

FAGFORUM MED GRUPPEOPPGAVE
Torsdagen var absolutt den kuleste dagen. Vi startet dagen med å delta på et fagforum om barne- og ungdomsidrett. Det varte helt fra klokken ni til 14 på ettermiddagen. Det ble blant annet presentert resultater fra en undersøkelse som viser at deltakelse i mange idretter koster mye, og hvordan vi sammen bør hjelpe de som har lyst til å være med, men som ikke har råd.

Vi fikk også se forskningsrapporter som viste hvor viktig det er for både bredde- og toppidrett at barn og ungdom ikke spesialiserer seg i én idrett for tidlig. Flere store særidretter fortalte om hvordan de arbeider med allsidighet. Både for at utøverne skal bli så gode som mulig, og for at de ikke skal kjede seg og slutte.

Jeg deltok dessuten på en gruppeoppgave sammen med generalsekretærer fra flere andre særforbund, og organisasjonssjefer fra Idrettskretsene. Her diskuterte vi  utfordringene alle idrettene har med å legge opp kalendre og alle aktivitetene uten at dette ødelegger for mulighetene for at barn og ungdom får tid til å drive med flere idretter. 

UKENS HØYDEPUNKT
Så kom høydepunktet i arbeidsuken. Denne uken ble det arrangert S Games. Dette er en årlig konkurranse for å kåre  "Det Beste Særforbundet". S Games arrangeres av idrettsponsorene; Hertz, Choice Hotels, Green Hat People, Emirates, NeH og Norsk Tipping. 

Vi i Fekteforbundet; Claes, Bartosz og meg kalte laget vårt "De Tre Musketerer". Det var mange andre særforbund som deltok, og alle hadde artige navn. Noen hadde også kledd seg ut. 

SPENNENDE KONKURRANSE
Etter et møte der alle lagene fikk forklart reglene, fikk vi utdelt en bil fra Hertz med egen sjåfør. Konkurransen var et rebusløp med ulike poster rundt omkring i Oslo og Bærum. Her fikk vi poeng etter hvor flinke vi var.  Vi hadde oppgaver innenfor golf, softball, håndbak, ringspill, paddling, fekting, curling, bilbanekjøring, Kims lek, tårnbygging, div. quizer og lengdespytting. Det var ekstra kult å fekte. Her fikk jeg maksimalt med poeng! 

Stor takk til Samuil Kaminski, Caroline Piasecka og Ferdinand Eliassen fra Bygdø FK som hadde stilt opp for arrangørene. 17 særforbund deltok med 4-6 ansatte som på denne måten fikk se hvor vanskelig det er å få poeng mot en fekter!

Vi klarte alle oppgavene innenfor maksimaltiden, og gjorde det veldig bra. Det holdt allikevel ikke helt inn. Laget vårt endte på en sterk 2. plass, kun slått av laget fra Snowboardforbundet.

KREATIVT ARBEID
På fredagen gjorde vi ferdig en løpeseddel om fekting som Fekteforbundet skal gi til barna som deltar på Gjensidige Games på Bislett neste lørdag. Denne hadde jeg begynt på litt på tidligere i uken, men hadde latt den ligge litt for å gjøre den siste finishen sammen med Claes på fredagen. Barna til de som arbeider i Gjensidige, som er sponsor for blant annet Fekteforbundet, skal denne dagen blant annet få prøve fekting. Løpeseddelen inviterer alle til å begynne med fekting, og inneholder informasjon om hvor de kan finne mer informasjon om fekting, og om alle klubbene som de kan begynne i.

FIKK MØTE IDRETTSPRESIDENTEN
Vi har hver dag spist lunsj i kantinen på Idrettens Hus. Da har jeg sett hvor mange som arbeider der. Innimellom har jeg også sett kjente idrettsutøvere. På fredagen spiste Claes og jeg lunsj med Tom Tvedt. Han er presidenten i Norges Idrettsforbund som Fekteforbundet er ett av 54 særforbund i. 

Tom fortalte at han er gammel håndballspiller, og at han kjente seg igjen i det jeg fortalte om å være fekter. Han husket også godt at han hadde vært tilskuer på lag-NM i fjor, og at han hadde hatt æren av å utdele kongepokaler. Han spøkte også med at fekting noen ganger kunne minne om jobben man gjør som leder og politiker. 

På fredag ettermiddag kom Bartosz innom og hilste på. Etter at jeg hadde skrevet denne rapporten tok han meg med på en runde på jakt etter medaljevinnere. Det var ikke så mange vi fant.  Det kuleste bildet sånn sett var fra torsdagens curlingkonkurranse der jeg møtte Thomas Ulsrud. Han er skip på det norske curlinglandslaget, og har OL-sølv fra Vancouver i 2010:PROTOKOLL FRA STYREMØTET 4. JUNI ER PUBLISERT

Postet av Norges Fekteforbund den 8. Jun 2018

Styret utnevnte blant annet medlemmer til TK og til Dommerkomiteen.

Les hele protokollen her.STEVNEKALENDER FOR SESONGEN 2018/19

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Jun 2018

(Foto: Oscar Larsson. Fra Malmö International 2018)

Neste sesongs stevnekalender er, med noen forbehold, ferdigstilt. Fordi FIE har flyttet flere av sine konkurranser, har arbeidet med den nye kalenderen vært et puslespill.

En nyhet er at alle WC Satellitt-stevner, inkludert Oslo Cup, skal avholdes i september og oktober. Av den grunn har EFC måttet endre sin kalender. Dette har medført at også en del svenske og norske stevner er flyttet i forhold til tidspunktene som har vært vanlige tidligere år.

TERMINLISTE 2018/19
Ranking-stevnene for den kommende sesongen er nå publisert under Terminliste. 

Her finnes også en fullstendig terminliste med datoer for både ranking-stevner og nasjonale treningssamlinger. Dessuten finnes det lenker til det Svenske, det Europeiske og det internasjonale fekteforbundets kalendere på denne siden.

Datoene for Ungdomsserien er også klare, men en fullstendig beskrivelse for dette vil komme senere.

REGIONALE TRENINGSSAMLINGER
Fekteklubbene i de ulike regionene må avtale seg imellom hvilke tidspunkter som passer. Fekteforbundet skal orienteres i god tid, slik at samlingene kan planlegges.

Fordi det kan komme endringer i de internasjonale kalendrene, kan Fekteforbundet være nødt til å gjøre flere endringer. I så fall, vil det komme informasjon om dette.

Spørsmål og kommentarer til kalenderen og til tidspunktene for de regionale treningssamlingene kan sendes til Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki
BARTOSZ TOK NOK EN GULLMEDALJE I MALMØ

Postet av Norges Fekteforbund den 4. Jun 2018

Foto: Oscar Larsson. F.v: Patrick Jørgensen (DEN), Bartosz Piasecki, Kenneth Knudsen (DEN) og Frederik von der Osten (DEN).

Bartosz Piasecki (Bygdø FK) tok gullet i helgens Malmö International. I finalen slo han dansken Patrick Jørgensen som blant annet har VM-bronse fra 2015. 

Dette er Bartosz sin sjette gullmedalje i dette svenske tradisjonsrike stevnet.  Tidligere har han vunnet i 2009, 2012, 2013, 2014 og i 2016.

I seniorklassen var de nest beste norske plasseringene tiendeplass til Anton Ræder (Bygdø FK), 12. plass til Emil Friis Ruud (Bygdø FK), og 13. plass til Fabian Alfheim (Bergens FK). Emil er første års senior, mens både Anton og Fabian fremdeles er juniorer. Dette er derfor oppløftende plasseringer, som lover godt for fremtiden.

FLERE MEDALJER OG GODE PLASSERINGER
Det var også andre gode individuelle plasseringer i Malmö. Pia Albertson (Njård Fekting) tok bronse i dameklassen for seniorer, mens Gregor Gilfillan (Bygdø FK) og Robert Gough (Oslo FK) tok bronse i årsklassene 40+ og 50+ i veterankonkurransen på herresiden.

Norge hevdet seg også godt i lagkonkurransene. Både damelaget til Njård Fekting (Pia Albertson, Irina Aschehoug, og Thale Hille-Dahl), og førstelaget til Bygdø FK (Bartosz Piasecki, Anton Ræder og Emil Friis Ruud) vant bronsemedaljer.

I tillegg var det også flere andre norske fektere som fikk gode plasseringer:

Finn alle resultater her

Se de individuelle finalene fra Malmø her

For de fleste norske fekterne var dette det siste stevnet før sommeren. I tillegg til å gratulere Bartosz og de andre medaljevinnerne, ønsker vi å takke alle fekterne for god innsats gjennom hele sesongen. Vi gleder oss til fortsettelsen!Levert av IdrettenOnline