BESTE NORSKE RESULTAT PÅ SYV ÅR

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Nov 2018


(Elias Draugedalen, t.v i kamp mot sveitseren Matteo Wicht. Sveitseren vant kampen, og kapret til slutt bronsemedalje. Foto: Norges Fekteforbund)

Elias Draugedalen fra Nøtterøy Fekteklubb kom på 12. plass i helgens tyske Europacupstevne for kadetter; Tank und Rast Pokal i Bonn. Dette er det beste norske resultatet i dette stevnet siden 2011, og direktekvalifiserer Elias til deltakelse i kadett-EM og -VM i 2019.

Dette var et stort stevne med 216 deltakere fra 21 nasjoner. Med tanke på at Elias kun er 15 år, og er i sitt første år i kadettklassen, lover dette resultatet godt for fremtiden. 

De andre norske resultatene individuelt var ikke like gode. Det norske laget som i tillegg til Elias besto av Marcus Vokes Brobakken og Ole Magnus Olkvam fra Njård Fekting, samt Andreas Klaveness fra Bygdø Fekteklubb klarte imidlertid en 18. plass blant 31 lag i lagkonkurransen. 

Se alle resultatene her.

TRENING GIR RESULTATER
Elias Draugedalen er elev på Wang Ung, og er dessuten en av 20 utøvere som er tatt ut i stallen for Vestfold Toppidrett skoleåret 2018/19. Dette er et program i regi av Vestfold idrettskrets for å gi unge idrettsutøvere et løft på veien som fremtidige toppidrettsutøvere. Elias sine resultater viser at allsidig fysisk trening i tillegg til fekteteknikk gir resultater.

Norges Fekteforbund gratulerer Elias Draugedalen og Nøtterøy Fekteklubb med trener Mariusz Piasecki, og ønsker lykke til i EM og VM!

REPORTASJE OM FEKTING

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Nov 2018

Norges Fekteforbund (NF) har en avtale med Neste Generasjon for å øke synligheten for fekting. Som et ledd i dette arbeidet ble det laget en reportasje om Oslo Cup og treningssamlingen for ungdommer som NF arrangerte parallelt med stevnet.

Neste Generasjon
Neste Generasjon jobber tett med Norges idrettsforbund og noen av deres kommersielle partnere. I tillegg har de gode samarbeid med en rekke særforbund, som for eksempel NF for å øke vår synlighet.

Neste Generasjon fokuserer på ungdom i alderen 15 – 23 år som forfølger sine drømmer. Drømmen om en gang å bli blant de beste, kanskje også den beste i sin idrett, men ikke nødvendigvis.

De er opptatt av å formidle hva som opptar våre unge utøvere, hvordan de trener, hva de gjør til daglig. Ikke minst ønsker de å formidle, gjennom en troverdig plattform, alt det positive som skjer på grasrota-nivå i norsk idrett.

Les mer om Neste Generasjon og se innslag om både fekting og andre idretter her. NY FEKTEKLUBB I BÆRUM

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Nov 2018


(Fektesalen til Bekkestua Fekting ligger i 2 etasje i Gjønneshallen. Den har god belysning, speil og god skap- og lagringsplass. Foto: Bekkestua Fekting)

I det siste året er det blitt etablert tre nye fekteklubber i Norge. I tillegg til Drammen Fekteklubb og Titan Fekteklubb, som har kommet godt i gang, er Bekkestua Fekting i Bærum det siste tilskuddet til norsk fekting.

Bekkestua Fekting ble nylig tilsluttet Norges Idrettsforbund og Norges Fekteforbund. I tillegg til Bærum Fekteklubb blir dette den andre klubben i Bærum.

Bekkestua Fekting ønsker alle nye fektere velkommen til treninger i 2. etasje i Gjønneshallen. Hallen ligger ved Gjønnes stasjon, rett i nærheten av Bekkestua. Klubben arbeider med å få flere treningstider, og kan inntil videre kun tilby treninger på tirsdager:

  • 8 - 12 år: kl. 16.30
  • 10 - 14 år: kl. 17.30

Samarbeid med Njård Fekting
Klubben har et tett samarbeid med Njård Fekting som bidrar med trenere og oppstartshjelp til utstyr og markedsføring. Sammen har klubbene dessuten tilbudt fekting på Aktivitetsskolen (AKS) til Bekkestua Barneskole i Nadderud Arena. I følge Bekkestua Fekting har totalt rundt 60 barn fektet regelmessig i klubben eller på AKS.

Integrering
Flere av klubbmedlemmene er elever på Oslo International School. Disse har ulik nasjonalitet. Bekkestua Fekting er derfor spesielt opptatt av å skape et miljø som bidrar til integrering.  

Norges Fekteforbund mener det bør være potensiale for flere fektere i begge Bærumsklubbene, og ønsker derfor Bekkestua Fekting lykke til!

Se oversikt over de norske fekteklubbeneREKORDDELTAKELSE PÅ VINTERSTØTET

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Nov 2018


(Faksimile fra midtsiden av Aftenposten, 12. november. Foto Stein J. Bjørge)

Med over 240 starter i helgen, var det rekorddeltakelse i årets utgave av Vinterstøtet. Fektere fra 14 norske fekteklubber deltok i dette Norgescupstevnet. Parallelt med stevnet ble det også arrangert en egen konkurranse for de yngste. 

Stevnet ble arrangert av Njård Fekting i Njårdhallen. Det var gratis inngang for publikum, og café med både mat og drikke for både tilskuere og fektere. Med så god deltakelse ble dette ble et stort arrangement som også vakte oppmerksomhet i media. Illustrasjonsbildet viser dagens midtside i Aftenpostens papirutgave.

RESULTATER
Fektere fra arrangørklubben vant de gjeveste medaljene i seniorklassen, mens Bergens Fekteklubb tok flest medaljer i de yngre aldersklassene. Allikevel ble det medaljer på fektere fra Nøtterøy Fekteklubb, Tordenskiold Fekteklubb fra Trondheim, Kristiansund Fekteklubb, Nesodden Fekting, Stavanger Fekteklubb, samt til Oslofektere fra Titan Fekteklubb og Bygdø Fekteklubb. 

Se alle resultatene her.

STREAMING
Alle finalene ble streamet via Njård Fekting sin Youtubekanal. Disse er fremdeles tilgjengelige via denne lenken .

TILBUD FOR DE YNGSTE
Njård Fekting hadde også et tilbud for de som er for unge til å delta i Norgescupen. Også på dette arrangementet var det stor deltakelse, og her var alle 22 som var med vinnere. Dette lover godt for fremtiden!

Se flere bilder fra arrangementet på Njård Fekting sin Facebookprofil.

NF gratulerer både medaljevinnerne og arrangørklubben Njård Fekting med gjennomføring av et stort og flott arrangement!
FEKTER HEDRET MED HEDERSTEGN I GULL

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Nov 2018


(Guy Thomas Kværnberg sammen med Cecilie Kappelslåen, visepresident i NSI og styreleder i OSI. Foto: Norges Studentidrettsforbund).

Guy Thomas Kværnberg er tildelt norsk studentidretts høyeste utmerkelse; hederstegnet i gull. 

Guy fikk utmerkelsen for sin innsats som fektetrener i Oslostudentenes Idrettsklubb (OSI) gjennom 20 år.

Det er estimert at minst 1 000 studenter har prøvd seg i OSI Fekting de siste 20 årene. Flere av dagens aktive fektere har kommet inn i sporten via et nybegynnerkurs ledet av Guy. 

Guy ble i 2006 æresmedlem i OSI Fekting, og æresmedlem i OSI tidligere i år. I dag er han ute av studentmiljøet, men er fremdeles et aktivt medlem i fekteklubben Affekt. 

Hederstegnet ble overrakt, sammen med hilsener fra Norges Fekteforbund, på årets ledersamling i Norges Studentidrettsforbund. 

Vi gratulerer Guy og takker for arbeidet han har gjort for studentfekting og dermed også for norsk fekting!

Les mer om Guys innsats og se flere bilder på Norges Studentidrettsforbunds hjemmeside. 
FØRSTE REGIONALE TRENINGSSAMLING I KRISTIANSAND

Postet av Norges Fekteforbund den 5. Nov 2018


(På bildet ses Forbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki som ledet samlingen, sammen med noen av deltakerne. Foto: Jørund Føreland Pedersen).

I helgen arrangerte Norges Fekteforbund regional treningssamling i Kristiansand. 15 fektere deltok på det som var den første treningssamlingen i denne regionen. 

Det deltok fektere fra både Kristiansand Kårdeklubb og fra Stavanger Fekteklubb. Samlingen bestod av to treningsøkter både lørdag og søndag. På lørdag kveld var alle samlet til felles middag. Samlingen ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder og olympisk sølvmedaljør, Bartosz Piasecki. 

Norges Fekteforbund har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. Vi håper denne samlingen bidrar, og at dette også kan støtte klubbenes rekrutteringsarbeid i regionen. 

Nyhetsoppslag i Fædrelandsvennen
Treningssamlingen vakte oppsikt lokalt og ble omtalt både på papir og på nettet.
Les avissaken om treningssamlingen her.

Rekrutteringsprosjekt
Kristiansand Kårdeklubb går i tillegg i gang med et skoleprosjekt for å rekruttere barn og ungdom til fektesporten. Som et ledd i dette arbeidet skal klubben presentere fekting på ungdomsskolene i byen. Vi ønsker lykke til, og håper at dette vil føre til at enda flere i regionen begynner å fekte. 

Fekteforbundet ønsker også å takke Bygdø Fekteklubb som har donert utstyr for å støtte Kristiansand Kårdeklubb sitt rekrutteringsarbeid! 

Se flere bilder fra treningssamlingen på Kristiansand Kårdeklubb sin Facebookside. Levert av IdrettenOnline