STOR KARTLEGGING AV FEKTE-NORGE

Postet av Norges Fekteforbund den 29. Okt 2018Norges Fekteforbund skal nå gjennomføre en klubbundersøkelse, og igangsetter en kontinuerlig evaluering av treningssamlingene.

På Norges Fekteforbund sitt klubbseminar lørdag 7. april, dagen før siste ordinære Fekteting, presenterte NF-styret ved president Junjie Cao en status på norsk fekting. Presentasjonen inneholder tilbakeblikk og peker på både utfordringer og muligheter for å utvikle norsk fekting, samt langtidsplanen som ble vedtatt på Fektetinget dagen etter.

Mål og middel
I tillegg til å stimulere til at nivået øker, har Fekteforbundet som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, drive klubbutvikling og stimulere til vennskap mellom fekterne fra ulike klubber og regioner for å bygge miljø og forhindre frafall.
De viktigste aktivitetstiltakene er regionale- og nasjonale treningssamlinger, samt Ungdomsserien. I tillegg skal det også igangsettes trener- og dommerkurs, dessuten klubbutviklingsprosjekter i samarbeid med idrettskretsene. 

Kartlegging
Ett av temaene som også ble godt tatt imot klubbseminaret, var gjennomføring av en temperaturmåling hos både fekterne og fekteklubbene. Av den grunn iverksettes nå følgende i regi av Fekteforbundet:

1. Klubbundersøkelse
For å kartlegge status og behov i fekteklubbene, ønsker NF å gjennomføre en undersøkelse i alle fekteklubbene. Forbundet ber derfor klubbstyrene fylle ut skjemaet som kan lastes ned nederst på denne siden.

Knytt gjerne kommentarer til hvert tema, og gjennomgå undesøkelsen som del av et styremøte der også andre involverte i klubbdriften kan bli invitert med. 

Det er vanskelig, og uhensiktsmessig å gjennomføre en anonym undersøkelse. NF vil imidlertid ikke offentliggjøre klubbenes besvarelser, kun hovedtall. Vi håper gjennomføringen og svarene i undersøkelsen både vil hjelpe NF og klubbene i utviklingsarbeidet fremover.

Vi ber derfor om at undersøkelsen returneres på epost til post@fekting.no så raskt som mulig og innen utgangen av november. 

2. Evaluering av samlingene
I tillegg til den store klubbundersøkelsen, ønsker NF å få tilbakemeldinger fra fekterne som deltar på de ulike treningssamlingene. Vi tester allerede ut et evalueringsskjema etter den regionale treningssamlingen i Kristiansund.

Ønsket er å ha en digital løsning oppe å stå fra og med årsskiftet. På denne måten kan vi kontinuering evaluere, og dermed også eventuelt forbedre treningssamlingene som gjennomføres i regi av NF.TRENINGSSAMLING I MIDTNORGE OG ZORRO CUP PÅ ØSTLANDET

Postet av Norges Fekteforbund den 29. Okt 2018


(På bildet er fektetrener Frederic Roqueta som ledet treningssamlingen i Kristiansund. Foto: Kristiansund FK)

I helgen ble det både arrangert regional treningssamling i Kristiansund og Zorro Cup i Oslo.

Fekteforbundet har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. To av tiltakene er Ungdomsserien for barn og ungdom og regionale treningssamlinger.

Regional samling i Kristiansund
På treningssamlingen deltok 22  fektere fra Kristiansund Fekteklubb og Tordenskiold Trondheim Fekteklubb. Dette var årets tredje regionale samling i regi av Norges Fekteforbund for fekterne i region Midt. Den første ble også avholdt i Kristiansund, mens den andre samlingen ble avholdt i Trondheim. 

Denne samlingen ble ledet av Frederic Roqueta, som til daglig er fektetrener i Njård Fekting. Det meldes om stort engasjement og god innsats på treningen. Samlingen inneholdt både teknisk trening, kamptrening og fellesmåltid.

I Tidens Krav
Treningssamlingen ble for øvrig  dekket av Tidens Krav som er lokalavisen i Kristiansund. Les saken og se bildene fra Tidens Krav her.

Se flere bilder fra samlingen på Kristiansund FK sin Facebookprofil.

Evaluering
Norges Fekteforbund har planer om videreføre de regionale treningssamlingene neste år. For å sørge for at treningssamlingene hele tiden er så gode som mulig, har Norges Fekteforbund laget et evalueringsskjema som skal fylles ut av deltakerne. Skjemaet blir distribuert via de deltakende fekteklubbene. Vi ber om fekterne returnerer svarene så raskt som mulig.  

Zorro Cup

Andre stevne i Ungdomsserien Zorro Cup ble i helgen arrangert av Oslo Fekteklub i Hovseterhallen.

Ungdomsserien ble igangsatt av Norges Fekteforbund høsten 2017. Serien er uhøytidelig, men samtidig gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. 

Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet. 

Årets Ungdomsserie startet med Angelini Cup 30. september. Zorro Cup var dermed det andre stevnet av fire denne sesongen. Denne gang deltok 45 fektere fra fem fekteklubber. 

Sammenlagtlister fra Ungdomsserien er oppdatert her. 

Flere bilder fra Zorro Cup finnes på Oslo Fekteklub sin Facebooksider, Njård Fekting sine Facebooksider og Bygdø FK sine nettsider.

Det neste stevnet i serien er Vårstøtet, 9-10. mars i 2019 før serien avsluttes med  Nøtterøy Cup, 25-26. mai.  Norges Fekteforbund håper på økt deltakelse fra fekteklubbene i Sandefjord, Fredrikstad og på Nesodden. 

Nye masker
Som tidligere informert om vil det nye sikkerhetskravet for masker gjelde fra 01.01.2019. Det er ennå flere fektere som ennå ikke har fått på plass dette. Mer informasjon om det nye kravet finnes via denne lenken. 

Det første stevnet som vil kreve bruk av den nye sikkerhetsreimen er Norges Cup i Stavanger 19-20 januar 2019.PROTOKOLL FRA STYREMØTET 24. OKTOBER ER PUBLISERT

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Okt 2018


NF-styret avholdt 24. oktober styremøte via Skype. Styreprotokollen er nå publisert på nettsiden under menypunktet "Om Forbundet/Protokoller" sammen med de andre styre- og komiteprotokollene.

Les styreprotokollen her
NORSK SØLV OG BRONSE I NORDISK MESTERSKAP FOR UNGDOMMER

Postet av Norges Fekteforbund den 22. Okt 2018


(Bildet viser Emilis Krasikovas på premiepallen for guttene under 14 år. Foto: Stavanger Fekteklubb)

Årets Nordiske Mesterskap for ungdommer under 20 år var lagt til Vilnius i Litauen. Mesterskapet samlet 400 fektere. Norge stilte med ett lag, og 20 individuelle starter fra seks ulike klubber. De norske ungdommene vant sølvmedalje for lag, og én individuell bronsemedalje.

Til tross for ujevne resultater individuelt, klarte guttene i den eldste aldersklassen (under 20 år) å vinne sølvmedaljen i lagkonkurransen. Finalen ble en jevn kamp mot svenskene.

Det norske laget bestod av Fabian Alfheim, Thomas Geitung og Jørgen Stormark fra Bergens Fekteklubb, samt Benjamin Dahlbo fra Njård Fekting. Vi mangler dessverre bilde av det norske laget, da de måtte reise hjem før premieutdelingen. 

Individuelt var det Emilis Krasikovas fra Stavanger Fekteklubb som gjorde det best. Han fikk bronsemedalje i aldersklassen under 14 år. 

Årets nordiske konkurranse i Vilnius ble en svensk triumf. Av åtte klasser vant svenskene syv medaljer, hvorav fire gull. 

Vi gratulerer de norske medaljevinnerne, og svenskene med flotte resultater! 

Se alle resultatene her

KONGRESS I DEN NORDISKE FEKTEUNIONEN
Parallelt med det nordiske mesterskapet, ble det avholdt kongress i den Nordiske Fekteunionen. Referat fra kongressen vil bli publisert på deres nettside
(Bildet viser representantene fra de nordiske medlemsforbundene med Junjie Cao, president i Norges Fekteforbund, som nummer fire fra venstre)FEKTER HEDRET MED BYSTE

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Okt 2018


Lørdag 6. oktober ble en byste av fekteren Sigurd Akre-Aas avduket i Rendalen. 

Sigurd Akre-Aas, som ble født i Rendalen i 1897 var fast på landslaget fra 1921 til 1946. Han deltok i Olympiske leker I Paris i 1924 og i Antwerpen i 1928. I tillegg har han flere nordisk mesterskap i florett, åtte norske mesterskap i kårde, florett og sabel.

Sigurd Akre-Aas var medlem i Oslo Fekteklubb og ble under avdukingen utnevnt til æresmedlem i fekteklubben. Akre-Aas bidro for øvrig til at Norges Fekteforbund ble stiftet i 1911, og at Norge var ett av ni land som etablerte det internasjonale fekteforbundet, FIE.

Les mer om Sigurd Akre-Aas og avdukingen på Oslo Fekteklub sine nettsider

DOBBELTSEIER TIL VILDE TENGESDAL I ÖREBRO MASTERS

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Okt 2018


(Bildet viser seierspallen i U15-klassen for kvinner. Foto Bergens FK)

De norske fekterne vant hele syv medaljer i helgens Örebro Masters. Stevnet som arrangeres av Wadköpings Fäktarförening hadde 290 startende fra fem land. 

Vilde Tengesdal fra Bergens Fekteklubb imponerte igjen med å vinne i to ulike aldersklasser. Den ene gullmedaljen vant hun etter en helnorsk finale mot klubbkameraten Jiayi Wen.

Vi gratulerer Vilde og Benjamin samt de andre medaljevinnerne! 

Se alle resultatene via denne lenken

Se alle finalene på Youtube her

MEDALJEOVERSIKT:

GULL

  • Vilde Tengesdal (Bergens FK) U15
  • Vilde Tengesdal (Bergens FK) Kadett
  • Benjamin Dahlbo (Njård Fekting) Junior

SØLV

  • Jiayi Wen (Bergens FK) U15
  • Emil Draugedalen (Nøtterøy FK) U15

BRONSE

  • Ole Magnus Olkvam (Njård Fekting) Kadett
  • Marcus Brobakken (Njård Fekting) Kadett

Stavangerfekteren og italieneren Gianmaria De Vita vant for øvrig U13-klassen.STEM PÅ KLUBBEN I MITT HJERTE

Postet av Norges Fekteforbund den 12. Okt 2018


Norges idrettsforbund, SpareBank1, P4 og Dagbladet sparker i gang Klubben i mitt hjerte lørdag 13. oktober. Kampanjen deler ut en halv million kroner frem til fredag 26. oktober!

Årets kampanje starter lørdag 13. oktober kl. 00.01 og slutter fredag 26. oktober kl. 12.00. Her har alle mulighet til å bidra til at fekteklubben kan vinne pengepremie. 

Les om reglementet på http://www.klubbenimitthjerte.no/ hvor fekteklubbene også kan laste ned annonsemateriale.

Vinnersjanse
Klarer din klubb å samle 50 stemmer eller mer i løpet av ett døgn, er klubben med på trekningen av to dagspremier på 10 000 kroner fra SpareBank 1. Med en gang et idrettslag har oppnådd 50 stemmer i løpet av én dag vil det bli offentliggjort på klubbenimitthjerte.no at idrettslaget er med i trekningen av 10 000 kroner. Et idrettslag som oppnår 50 stemmer hver dag i kampanjeperioden kan delta i totalt 14 trekninger. Vinnersjansene er derfor store. Alle idrettslag, samt bedrifts- og studentidrettslag deltar på lik linje.

På P4s formiddagssendinger og på klubbenimitthjerte.no vil dagsvinnerne offentliggjøres. Totalt deler SpareBank 1 ut 28 premier á 10 000 kroner og to hovedpremier på 50 000 kroner. På denne måten vil små idrettslag ha like store vinnersjanser som store idrettslag.

Ekstra Spleis-konkurranse
SpareBank 1 og Spleis gir også bort 100 000 kroner i en tilleggskonkurranse. Søk frem klubben og støtt spleisen som ligger på den siden, finnes det ingen kan du opprette én.

Hver hverdag i perioden trekkes det en vinner av klubbene som har passert 2000 kroner på sin spleis. Fredag 26. oktober trekkes enda to nye vinnere av 25 000 kroner hver blant alle klubbene som har samlet inn mer enn 2000 kroner. Det er kun spleiser opprettet fra klubbenimitthjerte.no som deltar i trekningene. Spleis tar vanligvis et gebyr, men «Klubben i mitt hjerte»-spleisene er gratis. Gå inn på klubbenimitthjerte.no og stem på din klubb!

Norges Fekteforbund oppfordrer alle fektere til å delta, og ønsker alle fekteklubbene lykke til!PROTOKOLL FRA STYREMØTET 3. OKTOBER ER PUBLISERT

Postet av Norges Fekteforbund den 8. Okt 2018


NF-styret avholdt 3. oktober styremøte via Skype. Styreprotokollen er nå publisert på nettsiden under menypunktet "Om Forbundet/Protokoller" sammen med de andre styre- og komiteprotokollene.

Les styreprotokollen herSTOR FEKTEHELG I OSLO

Postet av Norges Fekteforbund den 1. Okt 2018


(F.v: Limardo Gascon, Herey, Mahringer, Islas Flygare, Cuomo, Bobrov og Lugo. Foto: Limardo Gascon)

Det var i helgen stor aktivitet i Bygdøhus. 75 fektere fra 17 nasjoner deltok i Oslo Cup, 22 ungdomsfektere fra seks klubber var samlet på treningssamling, og sesongens første stevne i Ungdomsserien, Angelini Cup hadde 72 starter. 

OSLO CUP
Som det eneste norske stevne med satellite-status i verdenscupen, er Oslo Cup norsk fektings stormønstring. I år deltok 75 fektere fra hele 17 nasjoner. Dessverre var det ingen av de norske fekterne som nådde helt opp i år. De beste nordmennene ble Benjamin Dahlbo og Bartosz Piasecki som gikk ut i 8-delsfinalen. 

Vinneren ble Ruben Limardo Gascon fra Venezuela. Han er godt kjent for norske fekteinteresserte. Det var han som vant OL-gullet i 2012 etter den spennende finalen mot Bartosz Piasecki. Limardo Gascon vant dessuten Oslo Cup det samme året. 

I finalen i årets Oslo Cup slo han  Anatoliy Herey fra Ukraina. Han er heller ikke ukjent for det norske publikummet. Ikke bare vant han Oslo Cup i 2013, Anatoliy er dessuten for tiden engasjert som trener i Njård Fekting.

TRENINGSSAMLING FOR LANDLAGET
På søndagen organiserte Norges Fekteforbund en treningssamling med fri fekting for deltakerne i Oslo Cup og de norske landslagsutøverne. Det deltok 22 deltakere, derav 11 utenlandske fektere fra fem nasjoner på treningen.  

Norges Fekteforbund takker teknisk arrangør Bygdø Fekteklubb og stevneleder Samuil Kaminski for et flott stevne, og for lån av fektesalen til både ungdomssamling og til landslagssamlingen på søndag. 

Se resultatene fra årets Oslo Cup

STREAMING
Alle finalene ble i år streamet. Dessuten ble både finalen og seminfinalene kommentert. Norges Fekteforbund takker Aron og Akos Buzinkay for streaming, og Caroline Piasecka for kommentering.

Se finalene på Fekteforbundets Youtube-profil

TRENINGSSAMLING FOR UNGDOMMER
Parallelt med Oslo Cup, arrangerte Fekteforbundet årets andre treningssamling for ungdommer i Bygdøhus. 22 fektere, både jenter og gutter mellom 13 og 15 år fra seks klubber deltok. 

Treningssamlingen ble ledet av Anna Rostkowska. Hun er til daglig trener  i Stavanger Fekteklubb, og er tidligere engasjert som leder av flere av Fekteforbundets treningssamlinger. 

Vi takker fekterne for god innsats, og Anna for et godt treningsopplegg. Anna, som har fem års utdannelse fra idrettshøyskole, går nå også i gang med Olympiatoppens trenerutdannelse. Fekteforbundet ønsker henne lykke til og håper hele fekte-Norge får glede av hennes kompetanse i tiden fremover!

TV2 SPORTSKANALEN
Det ble gjort videoopptak av både treningssamlingen, og deler av Oslo Cup. I tillegg til fektingen, ble det gjort flere intervjuer. Opptaket ble gjort av Parkas TV etter avtale med Fekteforbundet. Opptakene vil senere bli benyttet som et innslag på TV2 Sportskanalen. Fekteforbundet vil informerer om sendetidspunkt.  
Se en smakebit her

ANGELINI CUP
Fekteforbundet har som mål å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene, og stimulere til vennskap mellom fekterne med ulik geografisk tilhørighet. Ett av tiltakene er Ungdomsserien for barn og ungdom, som ble startet høsten 2017. 

Ungdomsserien skal være uhøytidelig, men samtidig gi spennende opplevelser, og fungere som en introduksjon for deltakelse i større nasjonale og nordiske konkurranser. Serien er åpen for fektere fra hele landet, men gjennomføres som fire regionale konkurranser i fire ulike klubber på Østlandet. 

Dette har vist seg som et vellykket tiltak. Det første året økte både antall fektere, og i antall deltakende klubber. Det siste stevnet i den første serien samlet 110 startende, og totalt deltok 150 barn og ungdommer.

Årets første stevne i Ungdomsserien, Angelini Cup hadde 72 starter. På samme måte som Oslo Cup ble også deler at dette stevnet streamet. 

Se streamingen på Fekteforbundets Youtube-profil

I samarbeid med arrangørklubbene, ønsker Norges Fekteforbund velkommen til de påfølgende stevnene i serien:

  • Zorro Cup, 27. oktober 2018 (kun lørdag)
  • Vinterstøtet, 9-10. mars 2019
  • Nøtterøy Cup, 25-26. mai 2019

Les mer om Ungdomsserien og se alle resultatene her. 
Levert av IdrettenOnline