BARTOSZ SOM ROLLEMODELL

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Sep 2017


Portrettet av Bartosz Piasecki er en del av fotoutstillingen  "OXLO Champions - Portretter av flerkulturell ungdom", i Rådhusgalleriet i Oslo Rådhus. Bildene av ham er tatt av fotografen Nancy Bundt.

OXLO Champions er et fotoprosjekt i regi av Enhet for mangfold og integrering - OXLO (EMI) i Oslo Kommune.  Prosjektet skal synliggjøre og løfte frem unge i Oslo mellom 16 og 30 år som tilhører en eller flere minoritetsgrupper, og som på ulike måter har utmerket seg som rollemodeller for andre.

Bartosz flyttet fra Polen i mars 1989 som toåring da hans far, Mariusz Piasecki ble ansatt som fektetrener på Bygdø Fekteklubb, og senere som landslagssjef og generalsekretær i Norges Fekteforbund.

MERITTER

  •   Sølv i Olympiske leker i London 2012
  •   Bronse i Europeiske leker i Baku 2015
  •   Bronse i U23 Europamesterskap i Debrecen 2009
  •   Norgesmester og kongepokalvinner 2011 og 2012
  •   Nordisk mester 2012, 2013, 2014 og 2016

23 kandidater blitt plukket ut til å bli portrettert og intervjuet, fordelt på fem profesjonelle fotografer. Tekst og bilde vil bli stilt ut i flere ulike utstillinger frem til mars 2018. Utstillingen i Oslo Rådhus vil stå frem til torsdag 28. september.

Ved å vie en utstilling til disse viktige rollemodellene ønsker OXLO Champions å bidra til at enda flere ungdommer med minoritetsbakgrunn velger å engasjere seg og stå frem med sitt budskap, i håp om å styrke deres stilling i samfunnet og bidra til å skape et større "vi".

Norges Fekteforbund støtter dette initiativet, og oppfordrer alle som har mulighet til å se utstillingen. 

Les mer om utstillingen og åpningstidene her. 




STOR NORSK TROPP MED GODE RESULTATER I UPPSALA

Postet av Norges Fekteforbund den 18. Sep 2017

Det var hele 65 norske starter i helgens tradisjonelle Uppsala Cup i Sverige. Flest medaljer gikk til Bergens Fekteklubb, mens Elias Draugedalen fra Nøtterøy Fekteklubb (på bildet) og Aleksander Malvik kapret to norske gullmedaljer.

NF gratulerer medaljevinnerne, og takker alle fekterne og de norske dommerne for god innsats!

MEDALJEVINNERNE:
Elias Draugedalen, NØF, gull i Herrer U15 (bilde)
Aleksander Malvik, OFK, gull i Herrer U13
Alexander Burum-Auensen, NJF, sølv i Herrer U15 (bilde)
Jiayi Wen, BF, sølv i Damer U15
Christoffer Stormark, BF, sølv i Herrer Kadett
Vilde Tengesdal, BF, bronse i Damer Kadett og i Damer U15
Fabian Alfheim, BF, bronse i Herrer Junior

Se alle resultatene her



LUUK HAZES GÅR TIL NJÅRD FEKTING

Postet av Norges Fekteforbund den 13. Sep 2017

Styret har vedtatt å gi Luuk Hazes dispensasjon fra reglementet ved klubbovergang under kalenderåret, slik det er anledning til i regelverket, når dette er knyttet til flytting. Det er likefult en karantenetid på 3 måneder fra tidspunkt for søknad.  Luuk flytter til Oslo fra Molde og vil fremover representere Njård Fekting.   





VELLYKKET TRENINGSSAMLING I OSLO

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Sep 2017

Norges Fekteforbund arrangerte i helgen treningssamling for junior- og kadettfektere i Njård Fekting sine treningslokaler.

Til sammen 23 fektere fra Bergens FK, Bygdø FK, Kristiansund FK, Njård FK , Nøtterøy FK og Stavanger FK deltok på samlingen, som varte fra fredag til og med søndag.

Målet var både å samle  topp og bredde til trening i forkant av en ny sesong, og å forberede fekterne som skal delta på Nordisk Mesterskap i Haapsalu om to uker.

Fekterne gjennomførte fysisk basistrening, tekniske fekteøvelser og kamptrening. Blant annet besøkte Wojtek Lubieniecki fra Polen (nr. 12 på juniorverdensrankingen) samlingen, og bidro med god sparring. Samlingen inneholdt også hyggelig samvær med pizza, og markering av Word Fencing Day på lørdag.

Samlingen ble ledet av Frederic Roqueta og Fredrik Backer fra Njård Fekting. Forbundet takker fekterne for god innsats, og trenerne for et bra opplegg! 

På fotoet er, foruten trenerne, en del av fekterne som fotografen klarte å samle før en etterlengtet dusj og avreise.




EKSTRAORDINÆRT FEKTETING 21. OKTOBER

Postet av Norges Fekteforbund den 7. Sep 2017

Etter at to styremedlemmer trakk seg fra styret består det gjenværende styret av President og ett styremedlem. Styret er ikke vedtaksføre i henhold til NIFs lov, og et tilstrekkelig antall klubber har krevd ekstraordinært Ting med valg av nytt styre.

Styret har derfor sendt invitasjon for et ekstraordinært Fekteting lørdag 21. oktober kl. 12 i Oslo / Gardermoen. Endelig sted avklares senere. Formell innkalling med nødvendige dokumenter vil bli sendt klubbene senest 14 dager før tinget. Det er styrets ønske om at flest mulig klubber sender representanter. Norges Fekteforbund vil derfor dekke nødvendige og dokumenterte utgifter for hver stemmeberettiget representant for opptil 2500 kr. 

Klubbene må formelt i styremøter utnevnte sine representanter med stemmerett. Antall stemmer for hver klubb, basert på Norges Fekteforbunds lov, og antall aktive medlemmer på sist oppdatert medlemsregistrering blir snarlig meddelt hver klubb. Klubbene vil bli bedt om å sende inn skjema for hvem som er deres representanter. 

Nedenfor finnes lenker til prtokoll fra siste styremøte med styrets vurderinger rundt det ekstraordinære Tinget, samt lenke til styrets invitasjon som inneholder mer praktisk informasjon, blant annet hva som kreves av klubbene og deres representanter for deltakelse og stemmerett på Tinget. Disse dokumentene er også sendt ut til alle klubbene fra styreleder.

Les innkallingen her

Valgkomiteens innstilling her

Last ned fullmaktsskjema her

Les om invitasjonen her

Les protokoll fra siste styremøtet her




 

 

 

 

 



WORLD FENCING DAY

Postet av Norges Fekteforbund den 1. Sep 2017


Word Fencing Day er et initiativ fra det internasjonale fekteforbundet, Fédération Internationale d'Escrime (FIE) for å feire fektesportens bidrag til idrett, kultur og historie. 

Norges Fekteforbund oppfordrer alle norske fektere til å bidra til å promotere fektesporten under årets motto: ‘Fencing Together, Universal Fencing’, på lørdag 9. september,

Dette gjøres ved å delta på den globale kampanjen der fektere fra hele verden deler foto og videoer på sosiale medier merket med #FencingDay og #AllForFencing.    

Du kan lese mer om feiringen på FIEs hjemmeside