UNGDOMSLØFTET LANSERT

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Mai 2017

Som særforbund i Norges Idrettsforbund skal Fekteforbundet og alle medlemsklubbene forholde seg til NIFs retningslinjer for ungdomsidrett.


Norges Idrettsforbund utviklet en egen nettside med 30 ulike reportasjer og filmer som gir råd og tips om god ungdomsidrett. Nettsiden har gode forslag til tiltak som inspirerer og motiverer ungdom til å være aktive i idretten lengre. På nettsiden forteller utøvere, trenere, foreldre og idrettslag hvordan de har løst utfordringene knyttet til ungdomsidrett.

Norges Fekteforbund oppfordrer alle fekteklubbene til å bruke nettsiden UNGDOMSLØFTET aktivt i sitt ungdomsarbeid.





FØRSTEMANN MED TRENER 2-UTDANNELSE

Postet av Norges Fekteforbund den 19. Mai 2017

Norges Idrettsforbund har utviklet et felles rammeverk for trenerutdanning i hele norsk idrett som heter Trenerløypa. Målet med utdanningen er å øke trenernes kompetanse slik at aktiviteten ute i klubbene blir så god som mulig. 

Særforbundene er selv ansvarlige for egne trenerutviklingskurs, og Norges Fekteforbund har tidligere fått tilpasset og godkjent Trener 1-utdanningen. Hittil har nærmere 70 personer fra ulike fekteklubber gjennomført dette kurset.

I 2017 sluttførte Norges Fekteforbund også Trener 2-kurset, og fikk dette godkjent av Norges Idrettsforbund i mars.

Invitasjoner til å delta på Trener 2-kurset ble distribuert til klubbene, men som den eneste deltakeren gratuleres Zoltán Michael Kramarics, trener på Bygdø Fekteklubb.

Norges Fekteforbund håper å komme i gang med et opplegg som tilbys alle fekteklubbene og deres klubbtrenere. Les mer om Trenerløypa her



NORDISK MESTERSKAP SABEL I NORGE

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Mai 2017

Kristiansand Fekteklubb har blitt tildelt Nordisk Mesterskap Sabel i 2017. Mesterskapet skal avholdes 14-15. oktober på Idda Arena på Grimsområdet i Kristiansand Kommune.

Hittil har det blitt fektet med sabel i Kristiansand og Molde Fekteklubb. I tillegg ble Stavanger Sabelklubb stiftet i april i 2017.

Sabel er, foruten kårde og florett, ett av tre våpengrener innenfor moderne sportsfekting. I Norge fektes det primært med kårde, og det har ikke vært avholdt et nordisk mesterskap i sabel i Norge siden 1964. Arrangørklubben håper derfor at mesterskapet skal gi norsk sabelfekting et løft.

Les mer om fektingens historie og om de ulike våpnene her

Les mer om mesterskapet her



UNGDOMSSAMLING

Postet av Norges Fekteforbund den 14. Mai 2017

Norges Fekteforbund arrangerte i helgen ungdomssamling for landets beste U15- og U13-fektere. 24 fektere fra 8 klubber var representert. Takk til alle fektere og trenere med en flott innsats.



NØTTERØY FEKTEKLUBB IMPONERTE

Postet av Norges Fekteforbund den 8. Mai 2017

(To av arrangørklubbens gullvinnere: F.v Emil og Elias Draugedalen)

Nøtterøy fekteklubb imponerte i helgens fektestevne på hjemmebane. I årets Nøtterøy Cup, som også markerte klubbens 30-års jubileum, leverte klubben både et godt arrangement og imponerende sportslige prestasjoner.

Med på stevnet deltok både barne- og ungdomsfektere, samt veteraner fra hele østlandsområdet. For første gang i Nøtterøy Fekteklubb sin historie vant klubbens fektere flest medaljer.