PROTOKOLL EKSTRAORDINÆRT FEKTETING

Postet av Norges Fekteforbund den 28. Nov 2017

Det ekstraordinære tinget i Norges Fekteforbund ble avholdt på Gardermoen 21. oktober.

Tinget ble ledet av en erfaren dirigent, og Norges Idrettsforbund stilte med to observatører for å sikre en korrekt gjennomføring.

I ettertid har det vært ulike oppfatninger om hvorvidt protokollen i større grad også skal inneholde referater fra innleggene. Dette har forsinket signeringen, og dermed også publiseringen av protokollen.

Tinget valgte ny president og et nytt styre. Disse maner nå til ro, og oppfordrer alle til å løfte blikket for se fremover i arbeidet for norsk fekting.

Les protokollen her



1 Kommentar

NORSK GULL I CHALLENGE BERNADOTTE

Postet av Norges Fekteforbund den 27. Nov 2017

Det var fem kvinner, og seks menn som stilte til start i lørdagens Challenge Bernadotte i Stockholm. Dette stevnet har lang historie, og har tradisjonelt vært en av de største nordiske konkurransene i kårdefekting for seniorer.

Vi gratulerer derfor Irina Aschehoug fra Njård Fekting (bildet) med gull i dameklassen. Nest beste norske kvinne ble Caroline Piasecka fra Bygdø FK med en sjetteplass.

I herreklassen var det to juniorfektere som kom lengst. Ferdinand Eliassen og Casper Muus Bendiksen, begge fra Bygdø FK, havnet på henholdsvis 6. og 12. plass.

Se alle resultatene her.



EN GARDE! LES NFs JUBILEUMSBROSJYRE

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Nov 2017

I forbindelse med at Norges Fekteforbund feiret sitt 100 årsjubileum i 2011, ble det laget en historisk oppsummering med tekst og bilder.

For dem som ikke fikk sikret seg et eksemplar, eller som ikke var en del av fektefamilien den gang, kan vi nå tilby en lesbar digital versjon.

Vi håper dette vil være til glede for både nye og gamle fektevenner.

LES DEN HER




LANDSLAGSSAMLING FOR JUNIORGUTTENE

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Nov 2017

Det var 10 fektere fra tre klubber som deltok på fekteforbundets treningssamling. Treningen ble ledet av sportslig leder, Bartosz Piasecki. Han deltok dessuten som fektende trener. Dette ga juniorene ekstra god sparring og samlingen en ekstra dimensjon.

Samlingen gikk over tre dager, fra fredag, til og med søndag. Det var totalt fem økter og inneholdt blant annet grunntrening, beinarbeid, taktiske oppgaver og lagfekting.

På lørdag kveld var det teambuilding i bowlinghallen. På denne delen meldes det om mer glede og humør enn kvalitet på bowlingen.

Sportslig leder er fornøyd med både kvaliteten, og innsatsen på samlingen. Fekteforbundet ønsker fekterne lykke til på de to resterende stevnene i år; Norges Cup i Bergen og JWC på Kreta.



GOD NORSK INNSATS I HELSINKI

Postet av Norges Fekteforbund den 20. Nov 2017

Det var elleve ungdomsfektere fra Njård, Bygdø og Nøtterøy som tok turen til Helsinki.
De beste resultatene sto Benjamin Humlen Dahlbo, Njård Fekting og Emil Draugedalen, Nøtterøy Fekteklubb for. De kapret femteplassene i henholdsvis kadett- og U14-årsklassen.

Det var for øvrig mye god fekting i et mesterskap som i stor grad ble dominert av amerikanske fektere.

I lagkonkurransen stilte Norge med tre lag. Lagene var sammensatt av fektere fra ulike klubber. Selv om ingen av lagene markerte seg helt i toppen, ga stevnet god erfaring og fekterne viste god lagånd. 

Denne gangen var det ingen norske kvinner som deltok. Vi håper våre kvinnelige ungdomsfektere kommer sterkere tilbake, og ønsker guttene lykke til fremover.

Alle resultatene finnes her

Foto: Camilla Draugedalen






STYREMØTE I NORGES FEKTEFORBUND

Postet av Norges Fekteforbund den 15. Nov 2017

Det nyvalgte styret avholdt onsdag 8. november sitt første styremøte. Protokollen er publisert under "Protokoller", som finnes under menypunktet "Om Forbundet", sammen med foregående protokoller fra styre- og TK-møter. Styret hadde 16 saker på agendaen.

For å forbedre informasjonsflyten ut fra styret, vil det fremover bli publisert en kort nyhetssak etter styremøtene.  Denne blir dessuten delt på forbundets offisielle Facebookprofil så både klubber og medlemmer enklere kan holde seg informert om  vedtak og om sakene som diskuteres i styret.

Lenke til protokoll fra siste styremøte



STEM PÅ KLUBBEN I MITT HJERTE

Postet av Norges Fekteforbund den 10. Nov 2017


Klubben i mitt hjerte-kampanje er et samarbeid mellom Norges idrettsforbund, Sparebank 1, Dagbladet og P4. Kampanjen starter lørdag 11. november og varer fram til fredag 24. november kl. 12.00.

Idrettslaget er grunnsteinen i arbeidet med å skape god aktivitet, positive miljøer, idrettsglede og fellesskap i lokalmiljøene. Under kampanjeperioden for Klubben i mitt hjerte kan alle som ønsker å takke sitt klubb, stemme på - og jobbe for - at klubben vinner flere hjerter og kanskje også en pengepremie som kommer godt med.

Dersom din klubb klarer å få 50 stemmer i løpet av én dag, er klubben med i trekningen av dagspremien på 10.000 kroner fra Sparebank 1. Totalt deles det ut 30 dagspremier á 10.000 kroner og to hovedpremier på 50.000 kroner.

Alle fektere oppfordres derfor til å stemme på sin klubb. Av erfaring ser vi at de klubbene som evner å spre ordet i sosiale medier og engasjere utøvere, trenere, venner og foreldre har størst sjanse for å vinne både dagspremier og sammenlagt. 

Les om reglementet på http://www.klubbenimitthjerte.no/ hvor fekteklubbene også kan laste ned annonsemateriale.

Norges Fekteforbund oppfordrer alle fektere til å delta, og ønsker alle fekteklubbene lykke til!
 



VELLYKKET TRENINGSSAMLING

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Nov 2017

Parallelt med Oslo Cup gjennomførte Norges Fekteforbund treningssamling for ungdommer i Bygdøhus.

24 fektere fra åtte klubber gjennomførte en tøff treningsøkt med både fysiske og fektetekniske oppgaver. Både beinarbeid, spenst og styrke samt fri fekting og konkurranse sto på programmet.

Lunsjen ble tilbrakt sammen med fekterne som deltok i Oslo Cup, og det ble servert pizza etter at de lovende ungdomsfekterne avsluttet treningsdagen med følge finalene fra tilskuerplass.

Fatstone TV, som sendte finalene i Oslo Cup live, gjorde også opptak fra samlingen og intervjuet noen av ungdommene. Høydepunkter fra konkurransen, og disse opptakene vil ble sendt senere. Fekteforbundet vil informere nærmere om sendetidspunktet for dette innslaget.

Treningssamlingen ble ledet av Fekteforbundets sportslige leder, Bartosz Piasecki og tidligere landslagsfekter og trener i Njård Fekting, Fredrik Backer (til venstre på bildet).

De melder om god innsats, og høy kvalitet på treningen. Dessuten var det godt humør, både under og etter treningsøktene.

Vi takker våre ungdomsfektere for flott innsats, og ikke minst Bartosz og Fredrik for en vel gjennomført treningssamling!

Vi håper at denne samlingen ga økt motivasjon til videre trening utøver høsten. Neste ungdomssamling blir i april/mai 2018.



NORSK BRONSE I OSLO CUP

Postet av Norges Fekteforbund den 6. Nov 2017

Oslo Cup fikk for 17 år siden status som World Cup satellittstevne. Dette er den eneste muligheten våre beste fektere har for å få vist seg frem på hjemmebane i internasjonal konkurranse. Stevnet gir også våre yngre og mindre erfarne fekterne stimulans, og impulser til videre utvikling.

De senere årene har det deltatt mer enn 100 deltakere fra over 20 nasjoner. I årets konkurranse, som kun var for menn, deltok 54 fektere fra ti ulike nasjoner.

Det var 18 norske fektere som stilte til start, og fire av disse kom seg inn blant de ti beste. Ludvig Hillestad fra Njård Fekting kom lengst. Han tapte i semifinalen mot vinneren Bartosz Staszulonek fra Polen. Staszulonek slo svenske Linus Islas Flygare i en spennende finale. Det var polske Maciej Bielec som kapret den andre bronsen sammen med Ludvig Hillestad.

Bartosz Staszulonek er første års senior, og Linus Islas Flygare er fremdeles junior. Dette er unge talenter som vi kommer se mer av høyt oppe på resultatlistene i internasjonale konkurranser fremover.

I år ble stevnet dekket Fatstone TV. Både semifinalene og finalen ble vist live.  Kampene kan man også se i reprise via Fekteforbundets facebookprofil.

Norges Fekteforbund gratulerer medaljevinnerne, og takker teknisk arrangør, Bygdø Fekteklubb for flott gjennomføring!

Se alle resultatene her.

På bildet fra venstre: Linus Islas Flygare, Bartosz Staszulonek, Ludvig Hillestad og Maciej Bielec.

LAG- OG VETERANKONKURRANSE
I år ble det på søndagen også arrangert lagkonkurranse, og individuell konkurranse for veteraner.

I lagkonkurransen stilte de seks lag. Polen stilte med ett lag, som også vant finalen. Sverige stilte med to lag, og vant sølv- og bronsemedalje. Resten av lagene var primært sammensatt av fektere fra Bygdø Fekteklubb.

Se resultater og fekterne som stilte i de ulike lagene her

I veterankonkurransen fektet alle aldersklassene samlet. Det var syv fektere som stilte til start. Vinneren ble Gregor Gilfillan som vant over klubbkameraten Justin Griffin som begge fekter i Bygdø Fekteklubb. Erik Swetorvén fra SAF Stockholm og Fredrik Luihn fra Affekt fekteklubb vant bronsemedaljer.

Se resultatene fra veteranklassen her