NORDISK MESTERSKAP TIL OSLO

Postet av Norges Fekteforbund den 31. Okt 2017

Den Nordiske Fekteunionen (NFU) består av Island, Litauen, Finland, Estland, Sverige, Latvia, Danmark og Norge. Formålet er å promotere sporten og sportens utbredelse i medlemslandene gjennom sportslig og organisasjonsmessig samarbeid. NFU avholder kongress i forbindelse med nordiske mesterskap

NORDISKE MESTERSKAP I OSLO
Det er bestemt at Nordisk Mesterskap for aldergruppen U17 og U20 skal avholdes i Oslo i 2018. Datoen blir 6. og 7. oktober og konkurransen skal foregå i Ekeberghallen.  På årets kongress fikk Oslo dessuten tildelt ansvaret for å avholde kongress og nordisk mesterskap for seniorer og veteraner i 2020.

MEDLEMSLANDENES REPRESENTASJON I NFU
På siste kongress ble det bestemt at presidenten i hvert enkelt lands forbund er medlem i NFU. Ved presidentskifter, skiftes medlemmet ut automatisk.

Les NFUs statutter og finn protokoller her






STOR DELTAKELSE PÅ VINTERSTØTET

Postet av Norges Fekteforbund den 30. Okt 2017

I helgen 28-29. oktober 2017 ble Vinterstøtet arrangert i Njårdhallen, Oslo. Stevnet hadde 185 starter med fektere fra 11 klubber fordelt på aldersklassene; Senior, U20, U17, U15 og U13 for begge kjønn. I tillegg ble det organisert en uhøytidelig konkurranse for de som var for unge til å delta i Vinterstøtet.

Følgende personer vant gullmedaljer: Irina Ascheoug (NJF), Hanne Sofie Moberg (BF), Vilde Tengesdal (BF), Jaiyi Wen (BF), Ferdinand Eliassen (BYF), Benjamin Dahlbo (NJF), Jesper Tellnes (BF), Alexander Burum-Auensen (NJF) og Emilis Krasikovas (STF).

Fekteforbundet gratulerer alle medaljevinnerne, og takker arrangøren Njård Fekting for et bra arrangement!

Se alle resultatene via Njård Fekting sine hjemmesider

Ophardt Touch implementert
Etter generalprøven i ZORRO Cup, var Vinterstøtet det første stevnet i Norgescupen som tok i bruk Ophardt Touch.  Alle arrangørklubbene har fått opplæring i systemet, og Njårds stevnegjennomføring viser at Fekteforbundet nå har fått på plass ett effektivt system som håndterer kjøp av lisenser, påmeldinger, stevneadministrasjon, resultatoppdatering og oppdatering av rankinglister.





NORSK BRONSE I VM FOR VETERANER

Postet av Norges Fekteforbund den 26. Okt 2017

Årets VM for veteraner ble arrangert i Maribor, Slovenia. Verdensmesterskapet arrangeres i alle våpengrenene, og varer en hel uke.

Norge stilte med følgende syv fektere på kårde: Henning Bjerch-Andresen, Cord von Brandis og Eyvind Stangeland i aldersklassen 70+, Ketil Hviding i aldersklassen 60-69 år, og Jan Falck-Ytter, Geir Stoutland og Fredrik Luihn i klassen 50-59 år.

Den beste plasseringen var bronsemedaljen til  Jan Falck-Ytter (til høyre på bildet). Forbundet gratulerer!

Vi gratulerer også svenske Pia Albertson, som trener i Njård med sølvmedalje i klassen 50-59 år.

Se alle resultatene her




REGIONALE TILTAK IGANGSATT

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Okt 2017


Et av tiltakene i Fekteforbundet sin sportslige plan er å styrke det regionale samarbeidet. Målet er å øke aktiviteten blant barn og unge, skape et tettere samarbeid mellom klubbene og stimulere til vennskap mellom fekterne i ulike byer. 

Regional treningssamling på Vestlandet
På Vestlandet er en av aktivitetene å organisere regionale ungdomssamlinger. Denne helgen ble første samling arrangert i Bergen. Fektere fra Stavanger FK og Bergens Fekteklubb var sammen to dager og gjennomførte treninger, konkurrerte og hadde sosial sosialt samvær for å bli bedre kjente. Se videoen!!

Ungdomsserien
Et annet tiltak for å styrke det regionale samarbeidet er Ungdomsserien som foregår på Østlandet. Dette er en barne- og ungdomsserie som består av fire stevner i fire klubber. Alle stevnene er åpne for alle som ønsker å delta. Første stevne i serien var ZORRO Cup som ble arrangert av Oslo Fekteklub. Se bildet øverst i saken og flere på OF sin Facebookside. Neste stevne i serien er Angelini Cup som arrangeres av Bygdø Fekteklubb 9-10 desember. Diplomutdeling og feiring skal skje i forbindelse med siste konkurranse i samarbeid med arrangøren Nøtterøy Fekteklubb.

Les mer om Ungdomsserien her.

Fekteforbundet takker fekterne for god innsats, alle de involverte klubbene, og ikke minst de frivillige hjelperne for to flotte arrangementer!

 



NYTT STYRE I NORGES FEKTEFORBUND

Postet av Norges Fekteforbund den 23. Okt 2017

Det ekstraordinære tinget i Norges Fekteforbund ble avholdt lørdag 21. oktober på Scandic Gardermoen. Det ble foretatt valg av helt nytt styre.

Det nye styret består av følgende personer: 
President: Junjie Cao (OSI)
Visepresident: Camilla Draugedalen (NØF)
Styremedlemmer: Hege O´Wiidt (BYF), Hilde Wilmot (Kr.sund FK) og Bjørn Faye (BF)
Varamedlemmer: Michaela Struck, (Tordenskiold FK) og Axel Moulin (Njård FK)

Det nye styret, med kun ett avvik fra valgkomiteens innstilling, har en overvekt av kvinner, og medlemmene representerer både små og større klubber med god geografisk spredning.

Protokoll fra det ekstraordinære tinget blir publisert, og sendt ut til klubbene når den er ferdig.  

 



VELLYKKET NORDISK SABELMESTERSKAP I KRISTIANSAND

Postet av Norges Fekteforbund den 17. Okt 2017

Sabel er, foruten kårde og florett, ett av tre våpengrener innenfor moderne sportsfekting. Fekting er en liten sport i Norge, og de fleste klubbene har derfor valgt å konsentrere seg om ett våpen; kården.

Sabelfekting praktiseres imidlertid i arrangørklubben Kristiansand Fekteklubb og i Molde Fekteklubb. Det er i tillegg etablert en egen sabelklubb i Stavanger.

Det har ikke vært avholdt et nordisk mesterskap i sabel i Norge siden 1964, og arrangørklubben håper at mesterskapet skal gi norsk sabelfekting et løft. Parallelt med mesterskapet ble det derfor også arrangert en fekteleir med konkurranse for unge fektere som ble kalt "Sabla Gøy".

I tillegg til fektere fra Kristiansand og Molde, deltok det fektere fra Danmark, Finland, Island og Sverige. De danske fekterne dominerer resultatlisten, men Norges Fekteforbund gratulerer Marianne Wilson fra Kristiansand Fekteklubb med bronsemedalje i dameklassen, og klubben for et godt gjennomført arrangement.


Se alle resultatene her



ESTRAORDINÆRT TING 21. OKTOBER 2017

Postet av Norges Fekteforbund den 16. Okt 2017


Som tidligere varslet er det innkalt til ekstraordinært ting i Norges Fekteforbund. Tinget finner sted kl. 12.30 på Scandic Gardermoen lørdag 21. oktober. Det er mulighet for lunsj kl. 11.30 – 12.30 i forkant av tinget.

Innkalling, fullmaktsskjema og valgkomiteens foreløpige innstilling er sendt til klubbene. Disse kan også nedlastes nedenfor.

Styrets innkalling

Valgkomiteens endelige innstilling

Fullmaktsskjema for delegatene

Adresse Scandic Gardermoen




UNNGÅ KYSSESYKE

Postet av Norges Fekteforbund den 11. Okt 2017

To av våre unge konkurransefektere har fått kyssesyke. Disse tilfellene trenger ikke å ha noen sammenheng, men Norges Fekteforbund vil uansett anbefale alle til å unngå å drikke av samme glass og flaske som andre for å unngå smitte.

Ved mistanke om kyssesyke, kontakt lege.

Les mer om kyssesyke her.



 



NI NORSKE MEDALJER I ÖREBRO MASTERS

Postet av Norges Fekteforbund den 9. Okt 2017

Wadköpings Fäktförening arrangerte den 7-8 oktober Örebro Masters for juniorer, kadetter, ungdom og yngre ungdommer. Det var 74 norske starter, og de norske fekterne fikk med seg til sammen ni medaljer hjem. 

Vilde Tengesdal, som på bildet står øverst på premiepallen i U15-klassen, vant også bronsemedalje i U17-klassen.

U15 Damer
Vilde Tengesdal, BF, gull (bildet)
Louise Smøraas, BF, sølv (bildet)

U15 Herrer
Alexander Burum-Auensen, NJF, sølv

U20 Herrer
Ferdinand Eliassen, BYF, sølv
Emil Friis Ruud, BYF, bronse
Arthur Grosse, NJF, bronse

U17 Damer
Vilde Tengesdal, BF, bronse

U17 Herrer
Benjamin Dahlbo, NJF, bronse

U13 Mix
Alexander Malvik, OF, gull

Se alle resultatene her.